27-Dec-2015 door Livia

Het 5e Wereldcongres van Sofrologie dat plaatsvond op 20, 21 en 22 november 2015 in Sitges, in de buurt van Barcelona, was een ongekend succes.

Meer dan 700 mensen uit Frankrijk, Spanje, Andorra, Portugal, Italië, Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Marokko en Colombia woonden dit unieke evenement bij om de 55 jaar van vooruitgang in de Sofrologie te vieren.

Een greep uit het programma:

  • Er was een lezing / paneldiscussie tussen Dr. Natalia Caycedo en de beroemde psychiater Christophe André, gevolgd door vragen uit het publiek.

  • Twee dagen plenaire sessies waarin sprekers de laatste ontwikkelingen schetsten binnen de Caycediaanse Sofrologie en ervaringen deelden.

  • Een halve dag werd besteed aan vijftien gelijktijdige workshops rond zorgvuldig geselecteerde onderwerpen. Op die manier konden de deelnemers de onderwerpen die hen het meest interesseerden selecteren.

Gedurende de drie dagen was er ruimte voor ontmoeting en dialoog tussen sofrologen zodat er een optimale uitwisseling van verrijkende ervaringen mogelijk was.

Eén van de topics die plenair aan bod kwam in de schijnwerper: De wetenschappelijke validatie van het programma “Welzijn & Sofrologie” door de Autonome Universiteit van Barcelona.

Artsen Rafael Solans en Koen Van Rangelrooij, vertegenwoordigers van het Instituut voor Caycediaanse Sofrologie van Barcelona en professor Bulbena, voorzitter Psychiatrie van de Autonome Universiteit van Barcelona, kwamen de wetenschappelijke resultaten van het programma “Welzijn & Sofrologie” presenteren. Dit jaar werd een gecontroleerde studie uitgevoerd in het gezondheidscentrum “Centro de Atención Primaria Cerdanyola” te Barcelona.

De analyse van de resultaten van dit onderzoek bewijst dat de sofrologie en in het bijzonder het programma “Welzijn & Sofrologie” een zeer effectief instrument is in het beheer van angst.

Alle gebruikte psychometrische testen die gebruikt werden om angst en stemmingsstoornissen van de deelnemers te beoordelen, vertoonden een statistisch significant verschil in het voordeel van de groep die getraind werden in de Caycediaanse Sofrologie, in vergelijking met een controlegroep.

Deze resultaten zullen binnenkort in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd worden. We hopen deze publicatie tegen het einde van 2016 te kunnen presenteren.

Sofrologie is een levendige methode in constante ontwikkeling en vooruitgang. Ze draagt in zich de waarden van hoop en perspecitief in de toekomst.

Hieronder een filmpje met een compilatie van de hoogtepunten van het congres. Laat je inspireren!