01-Jul-2019 door Pascale

Eindelijk...het schrijfproces is achter de rug. Drie jaar lang hield het mij bijna dag en nacht bezig. En ik mag zeggen: ‘Onze missie is geslaagd’. Met dank aan Standaard Uitgeverij.

Na mijn vorige boek in 2015 zat ik voor de tweede keer zonder uitgever. Ik had nog zoveel materiaal dat ik wilde verwerken en ging dus op zoek ging naar iemand die bereid was om het boek over SOFROLOGIE uit te geven.

Deze keer had ik aan mezelf beloofd dat SOFROLOGIE in de hoofdtitel moest komen, anders ging het project niet door. Én ik wilde ook mijn persoonlijk verhaal kwijt over de moeilijke periode die ik met therapie en met sofrologie had weten de overwinnen. Na enkele heftige onderhandelingen werd het contract ondertekend.

Ons doel was een heel toegankelijk boek over SOFROLOGIE te maken voor het grote publiek. Maar dan moest ik goed en duidelijk uitleggen waar het in SOFROLOGIE om draait. Ik kreeg denkoefeningen en veel feedback van mensen uit het schrijvers- en uitgeversvak. Ongelooflijk hoe ze mij hebben ondersteund en bijgestuurd. Het was een super vermoeiende periode, met pieken van dagenlange concentratie als ik de teksten terug kreeg. De materie moest keer op keer beter worden en we zouden veel toepassingen en cases aan bod laten komen. Echt heel concrete voorbeelden. De theorie hebben we bewust tot een minimum beperkt.

Na de beslissing om met illustraties te werken, gingen we aankloppen bij tekenaar Wim de Blende met wie ik ook samenwerkte voor het boek ‘stap voor stap bewuster. Er werd beslist om enkele nieuwe afbeeldingen te bestellen en de oude hier en daar wat aan te passen. Dit allemaal uiteraard binnen het budget van Standaard Uitgeverij.

Nadat de tekst volledig klaar was, kwam er een coverontwerp, dat iedereen meteen toejuichte. Er moest een foto bij, een achterflaptekst geschreven en dat terwijl we bleven brainstormen over de inhoud.

En nu, na al dat harde werk is er binnenkort een echt boek in de maak bij de drukker.

Wat ben ik dankbaar voor al die positieve en professionele mensen die ik het voorbije jaar heb ontmoet. Het is dan ook een heel goed boek geworden. Eenvoudig, helder en verteerbaar. Binnenkort laten we het op u en heel Vlaanderen los.

Hier krijgt u alvast de cover te zien. Vergeet je niet in te schrijven voor de presentatie in september.

Via de website komt u bij evenementen. Op 22/9 en 29/9 kan je erbij zijn.

Pascale Crauwels Auteur van het boek De kracht van SOFROLOGIE