28-Dec-2015 door Livia

Op dinsdag 24 november namen we met de Vereniging Caycediaanse Sofrologen deel aan de VOV-beurs: dé beurs voor leren en ontwikkelen. De dag voor alle professionals, actief in opleiding en ontwikkeling, vorming en HRM, om kennis te maken met de opleidingsmarkt én naar hartelust te netwerken.

Naar aanleiding van het decreet van 1 sept 2014 in verband met verplichte stress- en burn-out-preventie door de werkgever, stelden wij het pakket “Welzijn & Sofrologie” voor. Volgens ons heeft sofrologie meer dan ooit een plaats verdiend in het gezondheids- en welzijnsbeleid op het werk.

Wij gaven volgend woordje uitleg over dit lessenpakket, een cursus met 8 sessies: Gedurende de training ontdek je de basisbegrippen en technieken van de sofrologie. Via ademhalings-, relaxatie- en activeringstechnieken van lichaam en geest leer je stress en negatieve emoties uit het dagelijks leven beter te beheersen. Hierdoor verbetert je welbevinden en levenskwaliteit!

De training stimuleert zelfzorg. Zowel op fysiek als op mentaal vlak leer je een betere weerstand tegen stressfactoren te ontwikkelen. Het doel is om op een meer serene en positieve manier in het leven te staan en een nieuwe band tussen lichaam en geest te ontdekken, wat de basis is voor stabilieit.

De beurs was een groot succes! Wij zijn erg tevreden met het aantal bezoekers op onze stand. Wij danken alle mensen die onze stand bezochten voor hun interesse en enthousiasme en kijken uit naar een positieve samenwerking in de toekomst!

Van harte,

het VOV-team van de Vlaamse sofrologen!

Hier vind je meer info over VOV lerend netwerk.