NaamTheo Linthout
AdresReinaertdreef 20, 9160 Lokeren
Telefoon09 348 56 75
E-mailtheo.linthout@gmail.com
Opleidingonderwijzer, schooldirecteur, Master Specialist in de Caycediaanse Sofrologie
Type sessiesindividueel na afspraak
Doelgroepjongeren en volwassenen met spreekangst, mensen met slaapproblemen of problemen met alcoholgebruik

Goeiedag, ik ben Theo. 15 jaar lang was ik onderwijzer in Lokeren. Ik was wat je kan noemen een gemotiveerde leerkracht. Enorm veel plezier beleefde ik aan mijn job, die ik nooit als echt werken ervaarde. Daarnaast was ik een fervent tennisspeler, leidde ik het jongerenkoor en gaf catechese. Ik had het graag druk.

Nadien werd ik directeur van een lagere en kleuterschool. Tijdens mijn opleiding hoger opvoedkundige studies raakte ik gegrepen door de nieuwe inzichten uit de lessen filosofie en psychologie. Dat boeide me zozeer dat ik besloot me te bekwamen in de toen nog jonge discipline 'sofrologie'. Eerst volgde ik de cursus in mijn thuisstad, later in Andorra bij prof Caycedo.

In die tijd werkte ik een programma uit met oefeningen voor kinderen. Op school had ik jarenlang twee leeftijdsgroepen die ofwel tijdens de middagpauze ofwel na de lessen kwamen oefenen. De leerlingen reageerden bijzonder enthousiast en hun ouders niet minder. Van het ministerie van onderwijs kwam er zelfs een speciale toelage voor dit initiatief.

Ik gaf toen ook navorming aan leerkrachten in West- en Oost-Vlaanderen: stressbegeleiding en emotionele opvoeding. In Lokeren begonnen we te werken met groepen. Er kwam veel respons, zowel van jongere als oudere mensen.

Sinds ik met pensioen ben, werk ik meestal individueel na afspraak. Na enkele woelige jaren heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een alcoholprobleem. Ik wil hen aanmoedigen om de moeilijke eerste stap te zetten : erkennen dat je een drankprobleem hebt en dat je het niet alleen opgelost krijgt. Ook de weg die volgt is moeilijk. Weer rechtkrabbelen uit een verslaving is echt niet vanzelfsprekend. Aan die mensen wil ik graag als sofroloog en ervaringsdeskundige een helpende hand reiken. Herstel is mogelijk ! Je kan weer gezond en gelukkig worden !