NaamFrank Delvaux
AdresDorpsstraat 25, 3020 Herent (Winksele)
Telefoon0487 31 74 93
E-mailinfo@sofrologiepraktijk.be
Websitewww.sofrologiepraktijk.be
FunctieVoorzitter VCS
OpleidingHuisarts, Master in de Caycediaanse Sofrologie

Als huisarts zie ik dagelijks mensen met lichamelijke klachten die eigenlijk de uiting zijn van psychische spanningen: vaak geeft je lichaam als eerste signalen dat er iets moet veranderen.

We kennen de symptomen allemaal: allerlei vormen van pijnklachten, slapeloosheid, concentratie problemen, vermoeidheid, onverklaarde angst, hartkloppingen, duizeligheid… ons lichaam lijkt wel heel creatief in het ontwikkelen van signalen om aan te geven dat er tijd en aandacht moet aan worden geschonken. Als arts spreken we dan van onverklaarde lichamelijke klachten.

Anderzijds lokken ook puur lichamelijke klachten psychische reacties uit, die dan soms weer lijden tot andere lichamelijke klachten. En we hebben ook allen reeds ondervonden hoe negatieve gedachten spiralen ons hele welzijn, ook lichamelijk, kunnen verstoren.

Dit toont aan dat lichaam en geest één geheel vormen, onlosmakelijk. Ze beïnvloeden elkaar voortdurend. Elke kleine stressor, elke negatieve gedachte verhoogd je bloeddruk, hartslag en ademhaling, elke lieve glimlach en aangename gedachte of herinnering bereikt het omgekeerde.

In Sofrologie steunen we dan ook op dit principe van deze éénheid. We oefenen bewust een positieve invloed uit op ons lichaam en onze geest, wat een heilzame werking heeft op ons gehele zijn.

Dat is de basisaanpak van Sofrologie.

Het is vaak verbazend hoe efficiënt deze éénvoudige technieken zijn.

Gaandeweg, door te oefenen, wordt je meer bewust van je lichaam en geest en hoe ze elkaar beïnvloeden. Hierdoor bevrijdt je jezelf meer en meer om zo je leven te heroriënteren naar meer welzijn en een positievere levenshouding: meer in harmonie met jezelf en je eigen-waarde(n), met meer zelfvertrouwen en een hoopvolle levensvisie.

Het is dan ook mijn wens om Sofrologie in te zetten als methode om mensen te helpen bij hun streven naar meer welzijn en harmonie in hun leven.