NaamIngrid Van Camp
AdresKumtichstraat 37, 3300 Kumtich
Telefoon0478 239 230
E-mailvancampingrid1@gmail.com
Websitewww.hetnegendehuis.be
OpleidingArtistieke opleiding, Master in de Caycediaanse Sofrologie
VormingslicentieWelzijn & Sofrologie, Gezond verouderen & Sofrologie
Type sessiesindividueel op afspraak, in groep, voordrachten

Vanuit een artistieke opleiding en een kunstzinnige achtergrond stelde ik al vroeg belangstelling in principes zoals geest en materie, subject & object, vrouwelijkheid en mannelijkheid, Oosterse en Westerse kennis. Doorheen de jaren verdiepte ik mij in de wereld van de kunst en muziek, beeld & woord, klank en kleur, psychologie, filosofie en voeding. Mijn ervaring als docent in creatieve vorming aan volwassenen en personen met een beperking gaven me het inzicht dat we allemaal deel uitmaken van één groter geheel. Het delen in groep en deel uitmaken van de groep bleek voor velen een helend effect te hebben. De meesten onder hen kwamen hun eigenwaarde tegen en ontdekten zichzelf dmv een creatief proces. Ook ik kwam mezelf meerdere malen tegen.

Dit traject was deel van mijn eigen persoonlijkheidsontwikkeling alsmede andere vormingen, cursussen en opleidingen waaronder: NLP, omgaan met HSP, Ayurveda en ADHD, ADHD en voeding, Mindfullness, Hatha Yoga, Do In massages, zang en stemwerk, PRH, Gestalttherapie, 4-Dimensionaal lichaamswerk en dans.

Vanuit mijn holistische visie dat lichaam, geest, energie en ziel invloed op elkaar hebben bleef ik zoeken naar een complete opleiding waarin ik dit alles terugvond, dit bracht me bij de sofrologie. Westerse en Oosterse kennis die elkaar ontmoeten in een methodiek bedacht in de jaren zestig door Alfonso Caycedo, neuropsychiater en wetenschapper.

Opleiding Sofrologie (2012-2015)

De weg die ik heb afgelegd van hoe om te gaan met ADHD en HSP en het overwinnen van een burnout, mijn persoonlijk rouwproces en het behandelen van sarcopenie dmv sofrologie maakt dat ik in de toekomst mijn ervaring wil delen met zoveel mogelijk anderen die willen werken aan zichzelf als deel van het grotere geheel.