8-voudig Belgisch kampioene Eventing (paardensport) o.a. door sofrologie

In juni 2021 werd bekend dat Lara de Liedekerke België zou vertegenwoordigen op de Olympische zomerspelen te Tokio ter vervanging van Karin Donckers.
Lara is achtvoudig Belgisch kampioene eventing.
In een artikel op BePerfect.be vertelt ze over haar passie met paarden en over hoe sofrologie haar geholpen heeft om haar mentaal sterker te maken.

Ruiter Lara de Liedekerke Hierbij een vertaling van de paragraaf uit het artikel waar Lara over sofrologie spreekt:
"Wat waren je sterke en zwakke punten?

In eerste instantie zou ik zeggen dat mijn eerste zwakke punt de snelheid was. Kortom, ik was de ruiter die mijn grootvader beschreef, ik profiteerde van het moment, ik zei tegen mezelf dat het niet erg was om niet snel genoeg te zijn, ik was blij als mijn paard goed sprong, ik had geen erg concurrerende benadering. Ik hield van mijn paarden, ik deed wedstrijden en dat beviel me goed. En toen, op een dag, zoals veel renners, denk ik, vroeg ik mezelf af waarom ik meedeed, wilde ik beter zijn dan de anderen? Ik probeerde mijn geest te ontwikkelen, met de hulp van een coach en een sofroloog. Plotseling is mijn geest een sterk punt geworden!

Om terug te komen op het gebrek aan snelheid, het niveau is zo precies, elk detail telt, ik moest veel werken. Ik heb niet het talent van anderen, ik werk heel hard en ik denk dat dat me een complete renner maakte."

Lees het volledige franstalige artikel hier.

Cookie policy

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te optimaliseren en verzamelen geen persoonlijke informatie.

GDPR & disclaimer