Getuigenis van een studente

Getuigenis van een studente

Ik heb al heel erg lang last van een angststoornis, waardoor ik op school, in de les, veel stress ervaar. Op een dag had ik een keer een paniek aanval en vluchtte ik naar het secretariaat. De dame die er werkte is ook sofrologe en stelde me voor om een sofrologie oefening te doen om te ontspannen.


Ik was eerst wat sceptisch…maar vanaf we aan de oefening begonnen ontspande ik geleidelijk aan. Ik moest me een plek visualiseren waar ik me veilig voelde en diep in-en uitademen. Met elke ademteug die ik nam, moest ik visualiseren dat ik alle stress uit mijn borst weg ademde, tot ik helemaal ontspannen was. Als bij wonder duurde deze oefening slechts 10 min en was ik helemaal stressvrij, waardoor ik de les dus snel terug kon hervatten. Ik ben nog steeds dankbaar dat ze me geholpen heeft, want het geeft me vertrouwen voor de toekomst en ook de wetenschap dat ik zelf zeer snel de rust in mezelf kan oproepen.

Cookie policy

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te optimaliseren en verzamelen geen persoonlijke informatie.

GDPR & disclaimer